historiek

1938

NV Vincent is ontstaan uit een familiebedrijf. Meneer Robert Vincent sen. start met een beenhouwerij in Winterslag. Van in het begin werd een gamma charcuterie ten huize gemaakt.

1956

In 1956 werd gestart met de productie van salami voor derden.

1969

Zoon Robert Vincent jun. stapt in de zaak met nieuwe toekomstperspectieven.

1987

NV Vincent werd opgericht met als doel de oprichting van een nieuw EEG erkend bedrijf.

1994

Om de toekomst te verzekeren stapt met Martine Vincent de derde Generatie in de zaak.

1996

In 1996 werd gestart met de implementatie van HACCP.

2000

In 2000 volgde een eerste audit aan de hand van de checklist van SBG.

NU

Het bedrijf heeft zich voortdurend aangepast aan de evoluerende marktbehoeften en de steeds strenger wordende wetgeving.


organisatie

Het vers vlees wordt aangekocht bij vaste boeren. Deze boeren kweken hun dieren nog op de oude wijze met goede voeders zoals gerst en haver. Dit merkt de klant zowel aan de smaak als aan de structuur van het vlees.

Rundvlees en kalfsvlees zijn van een speciale dierensoort namelijk de jonge Billeman beesten. Bij de aankoop van kip – en varkensvlees wordt er vooral aandacht besteed aan het vetgehalte, de ouderdom en de structuur van het vlees. Met behulp van kruiden en groenten maken we van het vlees verschillende producten.

Bijna alle charcuterie wordt nog steeds ten huize bereid. Ook onze mayonaise produceren wij nog zelf zonder bewaarmiddelen.

In ons assortiment vind u een groot aantal glutenvrije producten. Bijna alle huis gemaakte salades, sauzen en gerechten zijn vrij van bewaarmiddelen.

producten


Wij produceren ook

  • Bloedworst
  • Balkenbrij
  • Zwarte Woud ham
  • Gekookte hesp
  • Gerookte bacon
  • Gerookte spek
  • Pampaspek
  • Gezouten spek
  • Gezouten hespenspek
  • Witte worst
  • Beierse braadworst
  • Curryworst
  • Kalfsworst
  • Jachtworst
  • Champignonworst
  • Lunchworst
  • Kalfskop
  • Kalfspreskop
  • Varkenspreskop
  • Kip-kap
  • Gebakken paté
  • Veenbessenpaté
  • Huispaté
  • Leverworst
  • Kalfsbrood
  • Kippenbrood
  • Salami met truffel

productie

Een rondleiding doorheen het bedrijf:
Van ontvangst vlees tot verpakking en uitlevering

Ontvangstruimte

Koelcel

Snijzaal

Zoutkoelcel

Productieruimte

Wij gebruiken verschillende toestellen om onze producten te maken

Kookplaats

Rijping en narijpingskamer

Verpakking en controle

Uitlevering

Labo

Vincent NV beschikt over een eigen labo. Het volledige productieproces wordt gevolgd en opgeslagen in de computerbestanden.

glutenvrij

Lijst glutenvrije producten