1938
NV Vincent is ontstaan uit een familiebedrijf. Meneer Robert Vincent sen. start met een beenhouwerij in Winterslag. Van in het begin werd een gamma charcuterie ten huize gemaakt.
1956
In 1956 werd gestart met de productie van salami voor derden.
1969
Zoon Robert Vincent jun. stapt in de zaak met nieuwe toekomstperspectieven.
1987
NV Vincent werd opgericht met als doel de oprichting van een nieuw EEG erkend bedrijf.
1994
Om de toekomst te verzekeren stapt met Martine Vincent de derde Generatie in de zaak.
1996
In 1996 werd gestart met de implementatie van HACCP.
2000
In 2000 volgde een eerste audit aan de hand van de checklist van SBG.
NU
Het bedrijf heeft zich voortdurend aangepast aan de evoluerende marktbehoeften en de steeds strenger wordende wetgeving.
Het vers vlees wordt aangekocht bij vaste boeren. Deze boeren kweken hun dieren nog op de oude wijze met goede voeders zoals gerst en haver. Dit merkt de klant zowel aan de smaak als aan de structuur van het vlees.
Rundvlees en kalfsvlees zijn van een speciale dierensoort namelijk de jonge Billeman beesten. Bij de aankoop van kip – en varkensvlees wordt er vooral aandacht besteed aan het vetgehalte, de ouderdom en de structuur van het vlees. Met behulp van kruiden en groenten maken we van het vlees verschillende producten.
Bijna alle charcuterie wordt nog steeds ten huize bereid. Ook onze mayonaise produceren wij nog zelf zonder bewaarmiddelen.
In ons assortiment vind u een groot aantal glutenvrije producten. Bijna alle huis gemaakte salades, sauzen en gerechten zijn vrij van bewaarmiddelen.
bloksalami
Magere droogworst, vierkante vorm
omschrijving
70% mager rundvlees en 30 % varkensvlees Gemengd met kruiden en startercultuur
ingredienten
75 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
salami speciaal
Magere droogworst, ronde vorm, afgevuld in cellulosedarm
omschrijving
70% varkensvlees en 30 % mager rundsvlees gemengd met kruiden en startercultuur
ingredienten
60 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
salami met / zonder look
Rood gekleurde magere ronde droogworst
omschrijving
70% mager rundsvlees en 30 % varkensvlees gemengd met kruiden en startercultuur (geen E575)
ingredienten
150 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
salami fijnkost
Magere droogworst, ronde vorm, afgevuld in cellulosedarm
omschrijving
70% varkensvlees en 30 % mager rundsvlees gemengd met kruiden en startercultuur
ingredienten
60 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
Droogworst ovaal gevormd, buitenkant bedekt met peper; ± 2kg
omschrijving
70% mager rundvlees en 30 % varkensvlees gemengd met kruiden en startercultuur
ingredienten
42 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk in sealingsbakje
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
provençaalse salami
Droogworst ovaal gevormd, buitenkant bedekt met Provençaalse kruiden; ± 2kg
omschrijving
70% mager rundvlees en 30 % varkensvlees gemengd met kruiden en startercultuur
ingredienten
42 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk in sealingsbakje
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
frankfurter (knackworsten)
Dunne licht bruin gekleurde kookworst, lengte ±22cm afgevuld in natuurdarm
omschrijving
rundvlees, varkensvlees, zout en kruiden
ingredienten
30 dagen na productie
houdbaarheid
per kilo verpakt onder beschermende atmosfeer
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
poolse worst
Licht bruin gekleurde kookworst, lengte ±30cm afgevuld in natuurdarm
omschrijving
rundvlees, varkensvlees, zout en kruiden
ingredienten
30 dagen na productie
houdbaarheid
per 3 stuks verpakt onder beschermende atmosfeer
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
hespenworst
Roos gekleurde vleesworst, diameter 10 cm en lengte ±35 cm
omschrijving
rundvlees, varkensvlees, zout en kruiden
ingredienten
90 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk in gekleurde kunststofdarm
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
kalfsrol (galantine)
licht roze gekleurde kookworst met pistachenoten, versneden in stukken (lengte ±20cm; diameter ±15 cm), de rand bestaat uit kalfsnet en is wit gekleurd
omschrijving
kalfsvlees en varkensvlees gemengd met zout, kruiden en pistachenoten
ingredienten
56 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
gerookt rundsfilet
Bruin naar donker rood gerookt rundvlees, gewicht is afhankelijk van de grootte van de filet
omschrijving
rundvlees en zout
ingredienten
106 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
Smeurige salade voor op de boterham
omschrijving
rundvlees gemengd met mayonaise en kruiden
ingredienten
12 dagen na productie op voorwaarde dat de koudeketen niet onderbroken wordt
houdbaarheid
plastiek bakje 1kg met deksel of emmer van 5l of 10l met deksel (deksel is steeds verzegeld met etiket)
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
Een rondleiding doorheen het bedrijf:
Van ontvangst vlees tot verpakking en uitlevering
Ontvangst van vers vlees
Weging & controle op temperatuur, kwaliteit, versheid en hygiëne
Via lift naar koelcel
Alle vrachtwagens worden steeds gecontroleerd op temperatuur en hygiëne
Hier hangt het vers binnengekomen vlees
Met behulp van een railsysteem gaat het richting snijzaal
De stukken vlees worden uitgebeend en verzorgd
Elk deel wordt naar de juiste plaats verdeeld
Hier worden producten in verschillende stappen gepekeld
5 verschillende pekelbaden voor de producten zoals gezouten spek, zoutvlees, etc
Wij gebruiken verschillende toestellen om onze producten te maken
Molen: voor gehakt en filet américain, maalt het vlees
Cutter: voor bijna alle charcuterie, vlees en kruiden wordne fijngehakt
Vulsbus: om worsten in darmen af te vullen en te proportioneren
2 grote kookkasten om producten te koken of te bakken
2 kookketels, worden gebruikt voor kleinere worsten
Na het koken, afkoelen en drogen in koelcel
2 computergestuurde rijpingskamers: voor het roken en drogen van salami's
1 computergestuurde narijpingskamer: voor verdere droging van salami's, tot ze verpakt kunnen worden
Hier worden alle producten stuk voor stuk gecontroleerd
Producten die niet aan onze kwaliteitseisen voldoen worden verwijderd
Afhankelijk van het product kunnen wij verschillende verpakkingen aanbieden:
- per stuk (los)
- vacuümverpakt
- vacuümverpakt onder beschermende atmosfeer
Elk product wordt geëtiketteerd met naam, ingrediënten, lot, productie- en houdbaarheidsdatum en barcode
Etikettering in Nederlands en Frans
Voor klaarmaken en afhalen van bestellingen
Producten worden hier afgehaald en verder verdeeld over andere winkels in België en Nederland
Vincent NV beschikt over een eigen labo. Het volledige productieproces wordt gevolgd en opgeslagen in de computerbestanden.
Producten worden getest op houdbaarheid, kwaliteit en smaak
De hygiëne in alle ruimtes wordt hier gecontroleerd
Temperaturen in de productieruimtes en koelcellen worden computergestuurd en opgevolgd
Via alarm worden wij verwittigd bij afwijkingen
HACCP plan voor hele bedrijf gebruikt
Regelmatige controle door FAVV
Regelmatige controle door een extern erkend labo (Lavetan)
varkensvlees met kruiden
omschrijving
varkensvlees gemengd met kruiden en starterscultuur
ingredienten
42 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
Boerensalami vincent
pepersalami
cannibal vincent
droogworst ovaal gevormd, buitenkant bedekt met parmesan; ±2 kg
omschrijving
70% mager rundsvlees en 30% varkensvlees gemengd met truffel, kruiden en startercultuur
ingredienten
42 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk in sealingsbakje
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
truffelbroodje
(ook met truffel of noten)
trio van mini salami
omschrijving
70% mager rundsvlees en 30% varkensvlees gemengd met truffel, kruiden en peper
ingredienten
28 dagen na productie
houdbaarheid
per 3 stuk in sealingsbakje
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
trio van mini salami
lichtroze gekleurde kookworst met pistachenoten, versneden in stukken (lengte ±20cm; diameter ±15cm)
omschrijving
kalfsvlees en varkensvlees gemengd met zout, kruiden en pistachenoten
ingredienten
56 dagen na productie
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
venneworst
kippenbrood
omschrijving
kippenvlees, appel, kruiden
ingredienten
28 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
kippenbrood met appel
kippenbrood
omschrijving
kippenvlees, zongedroogde tomaten, kruiden
ingredienten
28 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
kippenbrood met
zongedroogde tomaten
kippenbrood
omschrijving
kippenvlees, salami, kaas en kruiden
ingredienten
28 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
kippenbrood met
salami en kaas
ideaal voor BBQ of boterham
omschrijving
spek en tuinkruiden
ingredienten
28 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
tuinspek
ideaal voor BBQ of boterham
omschrijving
spek en peper
ingredienten
28 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
peperspek
ideaal voor tussendoortje
omschrijving
bladerdeeg en gehakt
ingredienten
150 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per 10 stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 20°C
bewaarcondities
worstenbroodje met
echt gehakt
ideaal voor beleg
omschrijving
varkensvlees en mosterd
ingredienten
60 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
mosterdspek
ideaal voor beleg
omschrijving
varkensvlees en pampakruiden
ingredienten
60 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
pampaspek
ideaal voor beleg
omschrijving
varkensvlees, gevuld
ingredienten
30 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per 1/3 stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
gevuld speenvarken
ideaal voor beleg
omschrijving
kippenvlees, gevuld
ingredienten
30 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per 1/3 stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
gevulde kip
ideaal voor beleg
omschrijving
kalkoenvlees, gevuld met gehakt
ingredienten
30 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per 1/2 stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
gevulde kalkoen
ideaal voor buffet en hapje
omschrijving
varkensvlees en groenten
ingredienten
20 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
gevulde macedoine
ideaal voor beleg
omschrijving
champignons en tomaat
ingredienten
30 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
vegetarisch broodje
ideaal voor beleg
omschrijving
champignons en curry
ingredienten
15 dagen na productie op voorwaarde dat de koude keten niet onderbroken wordt
houdbaarheid
per stuk vacuüm verpakt
verpakking
< 4°C
bewaarcondities
vegetarische salade met curry
bierworst
omschrijving
1/2 jaar na productie
houdbaarheid
glas per 200 ml
verpakking
bierworstjes in glas
peper-, wild-, stroganoff-, champignon-, dragon-, pesto-, tomaten-, hollandse-, bearnaise-, appelsien-, druiven-, boschampignon-, mosterdsaus
omschrijving
1/2 jaar na productie
houdbaarheid
glas per 200ml, 280 ml, 780 ml
verpakking
sauzen in glas
kreeften-, goulash-, ajuin-, julienne-, champignon-, asperge-, ossestaart-, waterkers-, pompoen-, tomaten-, tomaten-balletjes-, paprikasoep
omschrijving
1/2 jaar na productie
houdbaarheid
glas per 280 ml, 780 ml
verpakking
soepen in glas
vers vlees verpakt
Varkensvlees
Filetkotelet
Tussenribkotelet
Halskotelet
Varkensrib
Uitgebeend filetgebraad stuk
Varkenshaasje GAS
Verkanslapjes
Bereid varkensvlees
Brochet du chef
Gyros
Spekburgers
Boomstammetjes
Pittavlees
Souvlaki
Hamburgers
Gemarineerd spek
Gemarineerde halskotelet
Frankfurter met kaas en spek
Gepaneerd vlees
Varkensschnitsel
Cordon bleu
Herfst cordon bleu
Kip
Kipfilet
Kippyloon
Kipkotelet
Kippengyros
Kippenschnitsel
Kippenbraadworst
Kippenchipolata
Kippenhamburgers
Kippenvinken
Gemarineerde kipfilet curry
Kipfilet Zuid-Amerikaans
Argentijnse kipbrochet
Kip
Kipfilet
Kippyloon
Kipkotelet
Kippengyros
Kippenschnitsel
Kippenbraadworst
Kippenchipolata
Kippenhamburgers
Kippenvinken
Gemarineerde kipfilet curry
Kipfilet Zuid-Amerikaans
Argentijnse kipbrochet